З початку року фахівці управління соцстраху Київщини перевірили понад 7,4 тис. листків непрацездатності

 

З початку року фахівці відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області проведено 8 планових та 84 позапланових перевірок обґрунтованості видачі (продовження) та правильності оформлення листків непрацездатності застрахованим особам у закладах охорони здоров’я Київщини. Крім того, вони взяли участь в 11 перевірках страхувальників. Під час проведення планових та позапланових перевірок страхувальників перевірено 7431 листок непрацездатності.

За результатами перевірок виявлено 1488 оформлених з порушенням листків непрацездатності, 84 необґрунтовано виданих та продовжених листки непрацездатності загальним терміном 591 календарний день.

До закладів охорони здоров’я Київської області по необґрунтовано виданих/продовжених листках непрацездатності направлено 33 претензії на відшкодування коштів за завдані збитки бюджету Фонду на суму 44 874 грн. Кошти відшкодовані в повному обсязі.

Попереджено виплат по 6 необґрунтовано виданих (продовжених) листках непрацездатності на суму 18220 грн.

Фахівці відділу взяли участь у роботі 24 засідань обласних медико-соціальних експертних комісій, на яких розглядались питання щодо продовження лікування тривалохворіючим застрахованим особам з видачею (продовженням) листків непрацездатності або встановлення факту стійкої втрати працездатності (інвалідності).

Опрацьовано 118 письмових звернення щодо обґрунтованості видачі та правильності оформлення листків непрацездатності.