На Київщині за 9 місяців цього року забезпечено лікуванням в санаторно-курортних закладах 42 застраховані особи

 

Впродовж 9 місяців 2020 року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області забезпечило лікуванням в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм 42 застраховані особи. Про це інформує начальник відділу медичних та соціальних послуг управління Тетяна Мельник.

У закладах охорони здоров’я було проліковано 51 потерпілого внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Крім того, 49 потерпілих забезпечено лікарськими засобами та виробами медичного призначення на суму 161,9 тис. гривень. Також санаторно-курортним лікуванням забезпечено 8 осіб з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва.

Відповідно до укладених договорів, технічними та іншими засобами реабілітації (протезно-ортопедичними та іншими виробами) забезпечено 28 потерпілих на суму 484 тис. гривень. Спеціальними засобами пересування (колясками) забезпечено двох потерпілих на виробництві. Одного потерпілого забезпечено слуховим апаратом.

За звітний період особи з інвалідністю внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань отримали додаткові види допомог (відповідно висновку МСЕК) на загальну суму 1454,3 тис. грн., а саме:

- спеціальний медичний догляд - 23 потерпілих на суму 378 тис. грн.;

- постійний сторонній догляд - 83 потерпілих на суму 717 тис. грн.;

- побутове обслуговування - 81 потерпілому виплачено 353,9 тис. гривень.