На Київщині кількість померлих працівників збільшилась на 19% за підсумками січня -липня

 

За підсумками перших семи місяців 2020 року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області надало допомоги на поховання родинам 293 застрахованих осіб, які померли у період трудової діяльності та чия смерть не пов’язана з виробничими факторами. Це на 19% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Допомоги були виплачені сім’ям померлих або особам, які здійснили поховання, у розмірі 4,1 тис гривень. Загалом у січні–липні поточного року на цей напрям фінансування було направлено 1,201 млн гривень.

Призначення допомоги здійснюється на підставі свідоцтва про смерть, виданого центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації актів громадянського стану, виконавчим органом сільської, селищної чи міської (крім міст обласного значення) ради та оригіналу витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або оригіналу довідки про смерть, виданої для отримання допомоги на поховання.

Також упродовж січня–липня обласне управління відшкодувало вартість поховання одного потерпілого на виробництві, чия смерть настала внаслідок нещасного випадку під час виконання професійних обов’язків або профзахворювання. На це направлено 3 тис гривень.