Фонд гарантує оплату лікарняних у випадку звільнення під час хвороби

 

Фонд соціального страхування України гарантує надання матеріального забезпечення у зв’язку із тимчасовою втратою працездатності застрахованих осіб, якщо хвороба триває і після звільнення.

У зв’язку із запровадженням карантину на території України, пов’язаного із поширенням коронавірусної інфекції COVID-19, все більше роботодавців вдаються до оптимізації виробництва, змін умов праці та скорочення чисельності працюючих. Про це інформує пресслужба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок хвороби або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві, а також в разі ізоляції від COVID-19 виплачується ФССУ застрахованим особам, починаючи з шостого дня непрацездатності за весь період до відновлення працездатності або до встановлення МСЕК інвалідності, незалежно від звільнення, припинення підприємницької або іншої діяльності застрахованої особи в період втрати працездатності, у порядку та розмірах, встановлених законодавством.

Оплата перших п’яти днів тимчасової непрацездатності здійснюється за рахунок коштів роботодавця.

Звільнення під час тимчасової непрацездатності не є підставою для відмови в оплаті лікарняного.