1 червня - Міжнародний день захисту дітей у Ташанській громаді

1 червня, перший день літа, в який відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято – нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни. Особливо важливим цей день видається під час війни в Україні.

Сьогодні свій День Народження святкує депутат виборчого округу №4 (с. Ташань, с. Положаї) - КОРЖОВ Юрій Борисович!

Сьогодні свій День Народження святкує депутат виборчого округу №4 (с. Ташань, с. Положаї) - КОРЖОВ Юрій Борисович! Прийміть сердечні вітання з нагоди Дня Народження! Бажаємо, аби завдяки Вашим амбіціям та безмежній працьовитості всі плани обов’язково реалізовувались, а на зміну їм завжди приходили нові далекоглядні перспективи.

З метою уникнення пошкоджень від перевантаження електромереж під час застосування графіків стабілізаційних відключень

З метою уникнення пошкоджень від перевантаження електромереж під час застосування графіків стабілізаційних відключень : - якщо зникла електроенергія – необхідно відключити від мережі всі енергоємні прилади: пральні машини, чайники, бойлери, електронагрівачі, електроопалення, електроплити тощо; - після того, як з’явилась електроенергія, не слід одночасно вмикати всі енергоємні прилади, а якщо їх декілька, необхідно обмежитись включенням в мережу одного приладу, а інший вмикати в інший період часу – за 10-15 хвилин, відключивши попередній; - енергоємні прилади, які мають таймери включення, запрограмуйте на роботу в нічний час з 00.00 до 06.00 ранку; - споживачам, які мають в користуванні електродвигуни і насосні станції, рекомендовано їх відключити від мережі (електродвигуни дають надзвичайно високе навантаження на електромережі під час свого пуску). Вмикати їх в мережу необхідно за 20-30 хвилин після появи електроенергії; - підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів.

Обмежити на всій території Бориспільського району Київської області до дня припинення або скасування в Україні полювання та організації полювання для мисливців

Згідно Розпорядження начальника Бориспільської районної військової адміністрації Р. Дяченка № 197 від 11 жовтня 2022 року «Про встановлення обмежень щодо користування мисливськими угіддями та здійснення полювання на території Бориспільського району Київської області»: Обмежити на всій території Бориспільського району Київської області до дня припинення або скасування в Україні полювання та організації полювання для мисливців, окрім регулювання чисельності диких тварин, проведення відстрілу та відлову бродячих котів та собак, вжиття невідкладних заходів для вилучення та ізоляції тварин, що мають ознаки хвороб, небезпечних для життя та здоров’я людей, на підставі та у межах, визначених чинним законодавством.

Графіки відключень вже неактуальні..

Через нічний удар по об'єктах енергетики в Київській області колишні графіки віялових відключень у столиці вже неактуальні, відключення будуть позаплановими та тривалими.

З Днем захисників та захисниць, Днем козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці!

З початком війни на території України з 2014 року 14 жовтня українці святкують День захисників і захисниць України та День козацтва. Мужні нащадки українських козаків — найкращий приклад відважних та сміливих людей! Дякуємо вам за відданість Україні, за те, що з кожним днем ви наближаєте довгоочікувану перемогу. Нехай Покрова Пресвятої Богородиці, чиє християнське свято ми також святкуємо в цей день, покриває кожного воїна, кожного українця своїм омофором та посилає здоров’я, мир та благополуччя у ваші сім’ї.